Kot pravi naslov, je ta paket edinstven in zagotovo eden naših favoritov!

Ta unikaten MTB paket združuje vse najboljše kolesarske spote v British Columbia Canada! In kot vsi vemo, velja BC za eno najboljših gorsko kolesarskih destinacij kar jih je! Na svetu preprostno ni nobene druge države, ki bi v takšnem obsegu ponujala toliko raznolikih terenov. Poleg tega vam Kanada nudi nepozabne razglede na gore, mesta in ocean. In to vse naenkrat! Celotno območje BC-ja živi in diha za šport. Gorsko kolesarjenje pa je zagotovo med enimi izmed najbolj priljubljenih. Bike Traili tako prekrivajo celotno pokrajino, zato vam tu zagotovo ne bo dolgčas. Najboljši MTBikerji iz vsega sveta letno romajo v to, tako imenovano, kolesarsko meko. Pravijo, da je ta kot mafija. Ko vas enkrat zagrabi, vas ne spusti več.

Več o našem super trail enduro paketu.

Ta paket gorskega kolesarjenja je oblikovan kot krožna tura in vključuje najboljše kolesarske spote v BC (Vancouver, Squamish, Whistler, Pemberton, Kamloops in Chilliwack). Druga pomembna značilnost paketa je ta, da je prilagojen za vsakogar, ne glede raven kolesarjenja, starost ali spol. Tako začetnik kot pro-rider bo tu zagotovo našel stezo, ki ga bo navdušila. Na tone različnih vrst terenov so kot nalašč za profesionalce, kot tudi amaterje, dame in starejše. Naši vodiči so z vami 24/7, prav tako pa vam nudijo popolno svobodo, v kolikor to želite sami. Za pomoč si lahko pomagate z odlično mobilno aplikacijo, Trailforks, ki vključuje načrte za več kot 50.000 gorskih kolesarskih poti. Torej, ne glede na to, kakšen je vaš trenutni odnos s kolesom, vam mi zagotavljamo, da je ta paket kot nalašč za vas!

KRAJ PRIHODA/ODHODA Letališče Vancouver (Kanada)
ČAS ODHODA Iz Ljubljane štartamo v zgodnjih jutranjih urah (Ljubljana-Benetke-Vancouver).
ČAS PRIHODA V Vancouver prispemo še isti dan zvečer.
KAJ VZETI S SEBOJ? Udobna kolesarska in športna oblačila, kolesarske čevlje, jakno in kremo za sončenje
PAKET VKLJUČUJE
povratno letalsko vozovnico za let v Kanado
povraten prevoz iz/na letališče
prenočišče za 2 tedna
vsakodnevne shuttle prevoze in karte
neomejen vstop v bazene, jacuzzije in savneinherit;”> v hotelskem kompleksu
lokalne vodiče, ki so vam na voljo 24/7
poljuben trening z vodičem
varovano sobo za kolesa in transportne vreče
PAKET NE VKLJUČUJE
najema opreme (opremo lahko za vas priskrbimo v primeru predhodne najave)
osebne varnosti
ostale, dodatne kolesarske opreme
hrane in pijače
heli-kolesarjenja
ostalih poljubnih aktivnosti (rafting, bungee jumping, pohodi, let z letalom ipd.
zavarovanja za tujino
napitnin

Additional information

Trajanje14 dni
LokacijaKanada
DatumiSep
1

Dan 1 – Dobrodošli v BC

V kolikor potujete od daleč, vam priporočamo, da prispete vsaj dan prej, da se boste lahko v miru prilagodili na drug časovni pas in se izognili komplikacijam s prtljago ali leti.

Zbrali se bomo na letališču v Vancouvru in se skupaj z zasebnim prevozom odpeljali do Whistlerja. Tu bo vaša namestitev za prvi teden. Ko se boste vsi naselili v apartmaje, bomo imeli zelo kratek uvodni govor, kateremu bo sledila večerja. Ker so leti na dolge razdalje lahko zelo naporni, se bomo po večerji odpravili v hotel in dobro naspali.

2

Dan 2 – Privajanje na Whistler

Prvi del drugega dne bomo najprej namenili daljšemu spoznavanju ostalih udeležencev in se skupaj z vodnikom pogovorili o programu. Nato bomo kolesa pripravili za prvo turo. Najprej bomo preverili znanje in se pogovorili o varnosti, sledil bo kratek trening z vodnikom. Potem, se bomo vsi skupaj končno odpravili na stezo! Prvi dan kolesarjenja ne bomo pretiravali, saj je pred nami še veliko pestrih dni!

3

Dan 3 – Južni Whistler

Tretji dan se bomo s kolesi odpeljali na jug Whistlerja. Gorske kolesarske steze v Whistlerju so pravi labirint. Najprej se bomo ustavili na jugu in raziskali Lost Lake Park. To rekreacijsko območje prepleta gosto omrežja stez, ki se vijejo skozi gozd. Tako boste dobili tisti prvi pravi občutek za teren in značilnosti gorskega kolesarjenja v Whistlerju.

4

Dan 4 – Severni Whistler

Naslednji dan bomo odkolesarili severno od Whistlerja. To območje postaja vedno bolj priljubljeno za kolesarje saj ponuja nekaj najboljših enduro kolesarskih poti v Kanadi. Največja značilnost tega predela je Zeleno jezero, ki ponuja spektakularne poglede po celotni dolini, ki sežejo vse do gorovja Whistler in Blackcomb.

5

Dan 5 – Whistler Enduro World Series (EWS)

Danes je še bolj poseben dan, saj bomo vozili po nekaterih najbolj znanih poteh iz svetovnega tekmovanja v gorskem kolesarstvu EWS. Dobro preverite svoje pnevmatike, zagrabite plastenko vode in se pripravite na noro zabavo!

POMEMBNO: Med našim 4-dnevnim bivanjem v dolini Whistler, bomo poskušali prevoziti tudi  znamenito kolesarsko stezo “Top of the World”. Ta svetovno znana alpska pot, ki se nahaja v gorskem kolesarskem parku Whistler, je resnično doživetje, ki vas popelje v pravo kanadsko divjino.

6

Dan 6 – Squamish

Danes se bomo premaknili malo izzven Whistlerja in začeli raziskovati preostale epske kolesarske spote v BC. Prva postojanka je gorsko mesto Squamish, ki je veliko ime v svetu kolesarjenja. Mesto je namreč priljubljeno zatočišče nekaterih vrhunskih kolesarjev. Zapleten sistem kolesarskih poti je razpet čez celotno območje in vam tako ponuja odlične možnosti za vse tipe kolesarjenja, od enura, do donwhilla, freeride ali preprostega družinskega kolesarjenja. Squamish ima dobesedno nekaj za vsak okus in vsak nivo kolesarjenja. Mesto je znano tudi kot eno najbolj divjih in najbolj eksotičnih krajev za kolesarje. Si ready?

7

Dan 7 – Pemberton

Naša naslednja postaja je 30 km oddaljena vasica Pemberton. Kolesarjenje po neverjetnih kolesarskih poteh vam bo odprlo zavidljive razglede na gore, jezera, travnike in gozdove. Ta majhna vasica Pemberton ponuja veliko različnih gorskih terenov, ki v zadnjih letih vse bolj navdušujejo vrhunske enduro kolesarje.

8

Dan 8 –Vožnja iz Whistlerja v Kamloops

Ta dan si bomo odpočili od koles in se prepustili panoramski vožnji. Pot nas bo od Whistlerja popeljala v Kamloops. Zjutraj bomo v avto spakirali vso prtljago in se odpravili na 4-urno popotovanje. Atraktivna cesta, ki ponuja noro lepe razglede na naravo, nudi številne čudovite postojanke, kjer se bomo ustavili in si pretegnili noge. V jasnih dneh nudi ta panoramska vožnja neverjetne razglede, ki sežejo vse od obale do gor in bližnje puščave. Ta kratek odmor od kolesa bo pridno del našim mišicam, ter pripomogel k regeneraciji sveže energije za prihajajoče dni. Naš dnevni cilj je Kamloops Bike Ranch, ki bo tudi naša namestitev za preostale počitnice.

9

Dan 9 – Kamloops Sun Peaks

Prvi dan v Kamloopsu se bomo odpravili proti znanemu letovišču Sun Peaks, ki se nahaja v središču BC. To gorsko igrišče je prekrasna atrakcija v poletnih mesecih. Mestece gosti številne festivale in dogodke ter vrsto raznolikih aktivnosti na prostem. Gorsko kolesarstvo ima tu zelo globoke korenine, zato bomo lahko izbirali med številnimi legendarnimi turami.

10

Dan 10 – Kamloops Harper Mountain

Drugi dan se bomo odpravili na Harper Mountain. Gora, ki se nahaja le streljaj stran od Kamloopsa ponuja mrežo poti za kolesarjenje. Danes bo na našem meniju veliko zabave v kombinaciji z odličnim blatom!

11

Dan 11 – Kamloops Bike Ranch

Kamloops Bike Ranch je največji občinski kolesarski park v Kanadi. Pojem “Ranch” ima v kolesarski sceni Kamloopsa prav poseben prostor. Območje 26 hektarjev je namenjeno zgolj kolesarstvu in se osredotoča na razvoj le tega v vseh svojih disciplinah. Tekmovalci in amaterji iz celega sveta se tu usposabljajo in urijo svoje veščine. In ti si lahko med njimi!

12

Dan 12 – Chilliwack Cultus Lake

Danes se bomo od Kamloopsa odpravili proti Chilliwacku. Chilliwack je znan kot dom gorskih kolesarskih stez svetovnega razreda. Ena od njih, Cultus Lake, je zelo raznolika singletrack kolesarska pot. Bodite pripravljeni, da doživite nekaj precej težkih, a zabavnih predelov kot so veliki skoki čez debla, strmi in ozki ovinki, spolzke korenine ter drugi dodatki.

13

Dan 13 – Najboljši traili v okolici mesta Chilliwack

To bo naš zadnji dan kolesarjenja, zato bomo poskušali vanj stisniti čimveč absolutnih zmagovalcev trailov iz območja Chilliwack. Na koncu pa boste spoznali, da za vse preprosto ni dovolj časa. Kot smo povedali že v uvodu, ko enkrat doživite BC, vam ne preostane drugega, kot da se prihodnje leto spet vrnete.

14

Day 14 – Airport shuttle v Vancouver

Jutranji odhod na letališče v Vancouver. Pot iz Chilliwacka do Vancouverja bo trajala približno 1 uro. Do prihodnjič!