Tradicionalne Label kolesarske počitnice v Les Deux Alpes, Franciji!

Les Deux Alpes se nahaja v departmaju Isère v francoskih Alpah, na stičišču Severnih in Južnih Alp. Letovišče je znano po svoji spektakularni pokrajini in brezmejnih možnostih tako za zimske kot tudi poletne športe. Na nadmorski višini 1650m, obdan z ledeniki, Les Deux Alpes skozi celo leto nudi sneg. Vendar ni le sneg tisti, ki zasvaja horde obiskovalcev vsako leto – Les Deux Alpes je tudi raj za gorske kolesarje! Tako se pokrajina pod ledenikom v poletnih mesecih spremeni v spektakularni MTB poligon. Za zagrižene gorske kolesarje je tako Les 2 Alpes začetek julija nedvomno “the place to be”.

Peš v hrib le, ko je v užitek!

Celoten smučarski sistem dvigal obratuje tudi v poletni sezoni. Francozi so tukaj storitveni nivo vzeli skrajno resno. Ne le da so zgradili enega najmodernejših sistemov v Evropi, pobahajo se lahko z najvišje ležečo vzpenjačo, podzemno tirno žičnico in dvigalom. Seveda tu ne manjka niti gondola in cel kup običajnih dvigal. Ni potrebno poudarjati, da vse deluje brezhibno, obratuje v celoti tudi v poletnih mesecih in je predvsem, kljub velikemu številu obiskovalcev, le redko potrebno čakati v vrsti na vstop. Tako da le pozdravite obvezni “Bonjour!” starejši gospodični, ki vas bo sprejela na pri izstopu z vlečnice.*

Začetnikom se ni potrebno bati spusta z vrha sistema vlečnic – Les Deux Alpes pravijo, da je hrib obrnjen “na glavo”, kar pomeni, da so spodnja pobočja ponavadi strmejša, medtem ko je visoko na ledeniku veliko prog bolj položne sorte. Temu bi lahko rekli super bonus za začetnike saj ni potrebno osvojiti zahtevnih veščin, da bi lahko uživali v spektakularnih razgledih in kolesarili visoko med vrhovi! Seveda pa tudi ob vznožju, v bližini naselja kjer se ledenik izravnava proti dnu ne manjka preprostih prog.

Zmanjka prej energije kot zabave

Les Deux Alpes – ravnoprav majhen za počitek a hkrati ravnoprav velik, da si je uspel pridobiti kar lep ugled za svoje nočno življenje. Ne manjka kavarn, barov, klubov in restavracij ki bodo zadovoljili vse vaše potrebe po prehranjevanju, zabavi in plesu, in če to še ne bo potrošilo vseh atomov energije je tu še bogata ponudba dogodkov in gostujočih prireditev. Les 2 Alpes park med drugim vključuje tudi dve stalni spustaški progi s padcem 2.500 m ki služita kot prizorišče znanih dogodkov kot so Crankworks, Free Raid, Mountain Hell in francoski downhill pokal.

PRIJAVA & PLAČILO

Za prijavo pošljite sporočilo na info@label.si  in posredovali vam bomo prijavnico, ki jo izpolnite za potrditev rezervacije.

Rezervacija je potrjena, ko je izpolnjena in podpisana prijavnica poslana na info@label.si in na naši strani zabeleženo prejeto plačilo 30% celotne cene paketa.

KRAJ PRIHODA IN ODHODA Organiziran povraten prevoz z avtobusom Ljubljana – Les 2 Alpes (ob minimalno 25 prijavljenih oseb) ali lasten prevoz
KAJ POTREBUJEŠ Udobna kolesarska in športna oblačila, kolesarske čevlje, jakno in kremo za sončenje
PAKET VKLJUČUJE
namestitev v apartmajih od 4-6 oseb
v ceni je vključena administrativna taksa za 1 osebo
VTT MTB vozovnica
DODATNE MOŽNOSTI
organiziran povraten prevoz z avtobusom Ljubljana-Les 2 Alpes (ob min 25 prijavljenih oseb) za 95 EUR/osebo
prevoz kolesa (25 EUR/kolo)
najem kolesa (od 225 EUR/teden)
začetni ali nadaljevali tečaj (od 55 EUR/osebo)
kombinirana MTB+SKI vozovnica z doplačilom 80 EUR
možnost nadgranje namestitve do 5*, privat vile etc.

*Obvezna doplačila: turistična taksa po lokalnem ceniku, kavcija za app. 300-600€.

Dodatne informacije

Trajanje8 dni
DatumiJul-Avg
LokacijaLes2Alpes, Francija
1

Dan 1 – Prihod v Les 2 Alpes

V kolikor je prijavljenih vsaj 25 oseb, organiziramo iz Ljubljane avotubusni prevoz do Les 2 Alpes. V nasprotnem primeru je prihod v Francijo na lastno skrb. V tem primeru priporočamo odhod zgodaj zjutraj, da se v 2Alpes prispe v popoldanskih urah. Po namestitvi v sobe, bomo imeli kratek uvodni govor in prvo, spoznavno večerjo.

2

Dan 2 – Privajanje in prvi traili v Les2Alpes

Dobrodošli v MTB raj! Vodič vam bo zjutraj razložil osnovna pravila in vam predstavil MTB park, da bo čez teden vse potekalo brez zapletov. Za prve spuste bomo izbrali lažje traile na območju predela Vallée Blanche. Tisti najbolj hrabri, pa bodo lahko začeli raizkovati tudi že preostale.

P.S. Vsi, ki s seboj nimate lastnega kolesa, boste zjutraj z vodičem odšli v bike shop in si izposodili kolo.

3

Dan 3-7 – Uživancija po svoje!

Preostale dni si lahko svoj MTB dan sestavite po svoje. Na voljo imate traile vseh težavnosti in oblik. V kolikor želite, se lahko povzpnete vse do 3200m visoko na ledenik in se po Venosc trialu spustite vse do vasice Venosc (z Les 2 Alpes jo povezuje gondola). Bike park Les 2 Alpes je definitivno uveljavljen kot eden boljših MTB parkov v Evropi!

Bike park na kratko:

 • 4 sektorji: Vallée Blanche, Jandri, Le Diable in Venosc
 • 100 km prog med 3200m in 700m nadmorske višine
 • 12 000m akumulirane višinske razlike
 • 31 prog – vključno 28 downhill + 5 cross country prog
 • 10 žičnic s prilagojenimi nosilci za kolesa
 • Bike Park z four cross, slopestyle, nortshore, walls, tables in dirt line

Široka pobočja, raznolikost poti in uporabe žičnic je le nekaj lastnosti, ki postavljajo park v Les 2 Alpes na “a must” listo vsakomur, ki se je kdaj poskusil v spustu gorskega kolesarstva. Ko zanimivost naj povemo še to, da je v 2Alpes trail, ki sodi med traile z največjim vertikalnim spustom v Evropi. Yeehaaaa!!

8

Dan 8 – Odhod

Spakiramo in gremo na pot proti Sloveniji. Žal je vsega lepega enkrat konec, zato pa upamo, da se vidimo spet drugo leto!

1 vozovnica = 28 downhill in 5 cross country prog, 2500m višinske razlike in 10 žičnic z nosilci za kolesa + vstop na prireditve v poletni sezoni in cel kup dodatnih aktivnosti. Izbirate lahko med dnevnimi ali večdnevnimi vozovnicami.

VTT Grand Galaxie MTB vozovnica

 • 107km prog med 3200 in 700 metri nadmorske višine
 • 28 downhill prog
 • 5 cross country prog
 • Celoten sistema žičnic Les 2 Alpes
 • Uporaba vseh štirih parkov področja Grand Galaxie: Les 2 Alpes, l’Alpe d’ Huez, Serre Chevalier, Montgenevre in Puy St Vincent.

Dodatno: Skate park, en obisk bazena in drsališča ter ugodnejše cene za adrenalinski park Venosc.

Kombinirana vozovnica MTB+SKI

 • VTT Grand Galaxie MTB vozovnica
 • Smučanje in SKI/ freestyle snowpark na ledeniku.

Dodatno: Skate park, en obisk bazena in drsališča ter ugodnejše cene za adrenalinski park Venosc. Privoščite si lahko do 6 voženj poletnega sankanja, 1 uro najema teniškega igrišča (ob izkazu dveh vozovnic), 1x uporaba golf vadbišča, 1x uporaba strelišča za lokostrelstvo.

*Cene vozovnic so vključene v kampih kjer lahko pri vsakem izbirate med obema opcijama.
**Dodatne aktivnosti so vključene le v 6 ali 7 dnevne vozovnice.

Brez kolesa v Les 2 Alpes res ne gre. Če imaš svojega, ki ga želiš pripeljati s sabo je to omogočeno v okviru Label prevoza iz Ljubljane.

Poglej ponudbo v okviru kampov za prijavo in rezervacijo kolesa ali prevoza za lastno kolo.

Cenik izposoje za teden:

Odraslo Pure Downhill kolo: 225 EUR

Odraslo All Mountain/Enduro kolo: 185 EUR

Otroško kolo: 145 EUR

*Na povpraševanje je na voljo tudi dodatna kolesarska oprema, ki vključuje integrirano čelado, želvo (oz. komolčnike) ali body armour, kolenčnike in rokavice. Možna je tudi izposoja posameznih zaščitnih kosov. 

**Izkušeni serviserji pregledajo in popravijo kolesa po vsaki izposoji, tako da zagotovijo kar najboljše stanje
kolesa za karseda varno in prijetno vožnjo.

View from French Alps