Kolesarske počitnice v Francoskih Alpah!

Les Deux Alpes se nahaja v departmaju Isère v francoskih Alpah, na stičišču Severnih in Južnih Alp. Letovišče je znano po svoji spektakularni pokrajini in brezmejnih možnostih tako za zimske kot tudi poletne športe. Na nadmorski višini 1650m, obdan z ledeniki, Les Deux Alpes skozi celo leto nudi sneg. Vendar ni le sneg tisti, ki zasvaja horde obiskovalcev vsako leto – Les Deux Alpes je tudi raj za gorske kolesarje, pohodnike in plezalce!

Družinska zabava

Iz predhodnjih izkušenj vemo, da je najbolj zabavno, ko se v Les 2 Alpes odpravijo kar vsi družinski člani. Ne glede na to, ali ste se predhodno že seznanili z gorskim kolesarjenjem ali ne, bodo počitnice v francoskih Alpah nekaj novega in nepozabnega. Na progi se zelo dobro znajdejo otroci vse od šestega leta starosti. Po spustu ali dveh na progi in jutranjem dričanju na ledeniku je še vsak otrok mirno spal:) Če pa želite kolo in smuči kakšen dan izpustiti je tu vedno na voljo klasično uživanje ob bazenu, zmagovalna runda golfa ali tenisa ali pa tradicionalna Label hoja po gurtni. Destinacija Les 2 Alpes je tako kot nalašč za vas, v kolikor vas navdušuje narava, svež zrak in aktivno preživljanje prostega časa.

Več informacij o aktivnostih in tečajih najdete pod zavihki ‘Aktivnosti’ in ‘Tečaji’.

PRIJAVA & PLAČILO

Za prijavo pošljite sporočilo na info@label.si in posredovali vam bomo prijavnico, ki jo izpolnite za potrditev rezervacije.

Rezervacija je potrjena, ko je izpolnjena in podpisana prijavnica poslana na info@label.si in na naši strani zabeleženo prejeto plačilo 30% celotne cene paketa.

KRAJ PRIHODA IN ODHODA Organiziran povraten prevoz z avtobusom Ljubljana – Les 2 Alpes (ob minimalno 8 oz. 17 prijavljenih oseb) ali lasten prevoz
KAJ POTREBUJEŠ Udobna kolesarska in športna oblačila, kolesarske čevlje, jakno in kremo za sončenje
PAKET VKLJUČUJE
namestitev v apartmajih
v ceni je vključena administrativna taksa za 1 osebo; pri rezervaciji za več oseb hkrati je administrativna taksa manjša
DODATNE MOŽNOSTI
organiziran povraten prevoz z avtobusom Ljubljana-Les 2 Alpes (ob min 25 prijavljenih oseb) za 95 EUR na osebo; V primeru, da z nami potuje 4 ali več članska družina, mama potuje za pol cene prevoza!
prevoz kolesa (25 EUR/kolo)
najem kolesa (od 225 EUR/teden)
uvod v gorsko kolesarjenje z usposobljenim inštruktorjem za pol dneva za 50 EUR/osebo; Ob prijavi 4 ali več članske družine je na voljo družinski paket za 150 EUR/družino/dan
6-dnevna VTT MTB vozovnica za otroke do 12. leta že za 97 EUR
6-dnevna kombinirana vozovnica VTT MTB+SKI za otroke do 12. leta že za 160 EUR
6-dnevna VTT MTB vozovnica za odrasle že za 122 EUR
6-dnevna kombinirana vozovnica za odrasle VTT MTB+SKI že za 201 EUR
možnost nadgranje namestitve do 5*, privat vile etc.

*V primeru, da ne želite kolesariti in smučati vseh 6 dni lahko kolesa najamete le izbrane dneve, tudi vozovnice so na voljo le za določeno število dni.

Additional information

Trajanje8 dni
DatumiJun-Jul-Avg
LokacijaLes2Alpes, Francija
1

Dan 1 – Prihod v Les 2 Alpes

V kolikor je prijavljenih vsaj 25 oseb, organiziramo iz Ljubljane avotubusni prevoz do Les 2 Alpes. V nasprotnem primeru je prihod v Francijo na lastno skrb. Slovenija je od gorske vasi Les 2 ALpes oddaljena 800 km. V tem primeru priporočamo odhod zgodaj zjutraj, da se v 2Alpes prispe v popoldanskih urah. Po namestitvi v sobe, bomo imeli kratek uvodni govor in prvo, spoznavno večerjo.

2

Dan 2-7 – Uživancija po svoje!

Počitnice si lahko sestavite po svoje. Tako otrokom kot odraslim, ne glede na predhodnje izkušnje v gorskem kolesarju je zagotovljena zabava. Ko kolo ni dovolj je na voljo še smučanje in pa cel kup drugih aktivnosti. Zabave tu ne zmanjka!

P.S. Vsi, ki s seboj nimate lastnega kolesa, boste to uredili z vodičem na začetku potovanja.

8

Dan 8 – Odhod

Spakiramo in gremo nazaj na pot proti Sloveniji. Žal je vsega lepega enkrat konec, zato pa upamo, da se vidimo spet drugo leto!

Kaj početi v L2A?

Seznam aktivnosti je kar dolg in v tem primeru si le pridržujemo pravice in ga navajamo v popolnoma subjektivnem vrstnem redu tako kot je nam najbolj všeč. 🙂

 • Free ski & snowboard park
 • Downhill proge
 • Cross proge
 • Spoznavanje tehnike gorskega kolesarstva
 • Izpopolnjevanje tehnike gorskega kolesarstva
 • Sprehodi po okoliških hribih s čudovitimi razgledi po označenih poteh
 • Plezanje na Via Ferrata
 • Plezanje in pohod na ledenik L2A
 • Ture z lokalnim gorskim vodnikom
 • Tenis
 • Golf
 • Mountain boarding

V vseh zgoraj naštetih je zagotovljeno vključena ZABAVA!

Na voljo imamo dve vrsti tečajev:

Discovery

ZAČETNI TEČAJ

Progression

NADALJEVALNI TEČAJ

Osnove in začetki gorskega kolesarjenja – zabavno in varno na kolo!Pravilne osnove tehnike vožnje lahko pridobite v le dnevu ali dveh, kar je bistveno lažje kot kasnejše odpravljanje napak.

Priporočamo za prvi dan ali dva vaših počitnic, da boste vas čas v Les 2 Alpes lahko kar najbolje izkoristili, kolesarili varno ter to kasneje uporabili tudi na kolesarskih turah doma.

Nekaj elementov: Pravilno zaviranje in zavijanje. Osnove tehnike spusta. Pravilna uporaba parka, vožnja preko lesenih objektov ter osnove skokov v parku.

Nadgrajevanje tehnike in odkrivanje novih DH izzivov vključno z video analizo, tudi nekaj o osnovah popravil na kolesu, kakšno o prehrani in treningu.Ko osnovne tehnike gorskega kolesarstva niso več problem in bi radi nadgradili svoje tehnično znanje in hitrost – napredujte postopno in varno pod budnim očesom licenciranih učiteljev gorskega kolesarstva.

Nekaj elementov: skoki prek večjih dropov, pravilna tehnika na tejblih, tekoča vožnja na tehnično težjih odsekih, obvladovanje vožnje v bandah (dvignjenih zavojih).

1/2 dneva (3h):
Dopoldne (9-12h) ali popoldne (14-17h)
Cena: 50EUR/osebo/termin
1/2 dneva (3h):
Dopoldne (9-12h) ali popoldne (14-17h)
Cena: 70EUR/osebo/termin

*Slovenski učitelj je na razpolago v času prevoznih terminov in organiziranih kampov.
*Ob rezervaciji paketa “namestitev+vozovnica” poteka poučevanje angleškem jeziku.
*Rezervacija učitelja/št. terminov je obvezna ob prijavi.
*Minimalno število za izvedbo sta dve osebi. Tečajnike združujemo v skupine do 8 oseb/učitelja.
*Če imate s seboj USB ključ lahko ob koncu tečaja prevzamete tudi video posnetke.