Kanada ima med ljubitelji smučanja poseben sloves. Na prvi pogled nedosegljiva, prezahtevna in mogoče preveč oddaljena država sodi med najboljše smučarska destinacije na svetu. Ni čudno, da se znajde na marsikaterem spisku želja, in še dobro, da prav vse zgornje trditve ne držijo! Kanada je zelo dosegljiva, primerna za vse vrste smučarjev, potovanje tja pa traja le dobrega pol dneva.

ZAKAJ Z NAMI?

Gorovje Rocky Mountains v Britanski Kolumbiji predstavlja idealno igrišče vsem ljubiteljem svežega snega. Tu se nahajajo olimpijska prizorišča, prizorišča svetovnih pokalov, na pogled majhna smučišča s spusti z več kot 1000m višinske razlike ter neskončne možnosti smučanja izven urejenih prog, ki so za razliko od Evrope tudi uradni del smučišč. Powder Highway povezuje najboljše destinacije, ki jih nudi Britanska Kolumbija, obiskali bomo Calgary, Fernie, Panoramo, Kicking Horse in še kaj vmes.

A izkušnja se ne zaključi po odhodu iz smučišč, prava Kanada pride do izraza tudi z načinom življenja; Burgerji na tisoč in en način, lokalna piva, slanina z jajci za zajtrk, steaki in zabava na dan svetega Patrika,…

Powder Highway predstavlja nepozabno doživetje, ki vam bo ostalo v lepem spominu še dolgo po vrnitvi domov.

PRIJAVA & PLAČILO

Za prijavo pošljite sporočilo na info@label.si in posredovali vam bomo prijavnico, ki jo izpolnite za potrditev rezervacije.

Rezervacija je potrjena, ko je izpolnjena in podpisana prijavnica poslana na info@label.si in na naši strani zabeleženo prejeto plačilo 30% celotne cene paketa = € 717,00

Preostalo plačilo

  • Do 75 dni pred odhodom = € 717,00
  • Do 40 dni pred odhodom = € 956,00

*V ceno ni vključena administrativna taksa, ki znaša € 15 na osebo. Plača se pri zadnjem obroku.

KRAJ PRIHODA/ODHODA Letališče Calgary (Kanada)
ČAS PRIHODA Prosimo, da v Kanado prispete pred 21h.
ČAS ODHODA Okoli 12h.
KAJ POTREBUJETE Udobna smučarska oblačila in opremo za varnost v gorah (lavinska žolna, lavinske sonde in lavinska lopata) ter krema za sončenje
PAKET VKLJUČUJE
Povraten prevoz na letališče / Ljubljana – Zagreb
Povratno letalsko vozovnico Zagreb – Calgary
Namestitve v smučarskih centrih, ki se nahajajo v neposredni bližini smučišča.
4 -dnevno vozovnico
vodništvo
obilico vaj in nasvetov glede turnega smučanja
PAKET NE VKLJUČUJE
Najema opreme
Zavarovanja z asistenco v tujini oz. zavarovanja za odpoved potovanja
Hrane in pijače
Dodatnih aktivnosti kot so (cat-skiing, heli-skiing)
Dodatnih smučarskih vozovnic
Luksuzne namestitve

Dodatne informacije

Trajanje8 dni
LokacijaBC
DatumiMar
1

Dan 1 – Prihod v Calgary in prevoz v Fernie

Pristanek v Calgary-u ter prijetna vožnja do naše prve postaje – Fernie. Po namestitvi v sobe sledi zabaven spoznavni večer in prva kanadska večerja.

2

Dan 2 – Fernie

Predstavitev smučišča in ski resorta. Smučanje v Ferniju ter prvi stik s kanadskim powdrom. Izpopolnjevali bomo uvodne zavoje in podali smučarske nasvete za prilagoditev in izpopolnitev tehnike.

3

Dan 3 – Off-piste

Odkrivanje prog izven urejenih strmin za tiste, ki si to želijo. Delavnica osnov freeride smučanja, osnovni napotki za obnašanje v celem snegu in predstavitev lavinske opreme. Proti večeru odhod v 200km oddaljeno Panoramo.

4

Dan 4 - Panorama

Panorama je bilo včasih tradicionalno prizorišče svetovnega pokala. Najprej sledi spoznavanje terena in priprava na užitke, ki nas čakajo na heli-avanturi.

5

Dan 5 – Heli-skiing

Ta neverjetna izkušnja je pod stalnim vodstvom izkušenega kanadskega vodnika in je primerna za vse. Heli-ski je svojevrstna izkušnja, ki si jo zapomniš za vse življenje. Zvečer prihod v Kicking Horse, nastanitev in St. Patrick’s party.

6

Dan 6 – Kicking Horse

Kicking Horse – Pestra ponudba varnih prog izven urejenega smučišča.

7

Dan 7 - Free Day or Kicking Horse, Lake Louise or Sunshine Village

Dan za počitek, oglede, ali pa tudi smučanje – po želji. Popoldne vožnja v Calgary, pohod po 17 Aveniji in obvezen postanek v steak housu. Nočitev v hotelu v centru mesta.

8

Dan 8 – Shopping in odhod na letališče

Shopping in odhod na letališče ter povratek domov.