Kanada ima med ljubitelji smučanja poseben sloves. Na prvi pogled nedosegljiva, prezahtevna in mogoče preveč oddaljena država sodi med najboljše smučarska destinacije na svetu. Ni čudno, da se znajde na marsikaterem spisku želja, in še dobro, da prav vse zgornje trditve ne držijo! Kanada je zelo dosegljiva, primerna za vse vrste smučarjev, potovanje tja pa traja le dobrega pol dneva.

ZAKAJ Z NAMI?

Gorovje Rocky Mountains v Britanski Kolumbiji predstavlja idealno igrišče vsem ljubiteljem svežega snega. Tu se nahajajo olimpijska prizorišča, prizorišča svetovnih pokalov, na pogled majhna smučišča s spusti z več kot 1000m višinske razlike ter neskončne možnosti smučanja izven urejenih prog, ki so za razliko od Evrope tudi uradni del smučišč. Powder Highway povezuje najboljše destinacije, ki jih nudi Britanska Kolumbija, obiskali bomo Calgary, Fernie, Panoramo, Kicking Horse in še kaj vmes.

A izkušnja se ne zaključi po odhodu iz smučišč, prava Kanada pride do izraza tudi z načinom življenja; Burgerji na tisoč in en način, lokalna piva, slanina z jajci za zajtrk, steaki in zabava na dan svetega Patrika,…

Powder Highway predstavlja nepozabno doživetje, ki vam bo ostalo v lepem spominu še dolgo po vrnitvi domov.

KRAJ PRIHODA/ODHODA Letališče Calgary (Kanada)
KAJ POTREBUJETE Udobna smučarska oblačila in opremo za varnost v gorah (lavinska žolna, lavinske sonde in lavinska lopata) ter krema za sončenje
PAKET VKLJUČUJE
Povratno letalsko vozovnico v ekonomskem razredu Benetke / Ljubljana / Zagreb – Calgary (Kanada, Alberta).
Transfer z avtomobili do posameznih destinacij v Kanadi.
Namestitve v izbranih apartmajih in hotelih na osnovi bivanja dveh oseb v eni sobi, v smučarskih centrih, ki se nahajajo v neposredni bližini smučišča.
4 -dnevno smučarsko vozovnico.
Organizacijo in vodenje potovanja.
Obilico vaj in nasvetov glede turnega smučanja.
PAKET NE VKLJUČUJE
Najema opreme.
Zavarovanja z asistenco v tujini oz. zavarovanja za odpoved potovanja.
Hrane in pijače.
Dodatnih aktivnosti kot so (cat-skiing, heli-skiing).
Dodatnih smučarskih vozovnic.
Namestitev v enoposteljnih sobah.

Additional information

Trajanje8 dni
LokacijaBC
DatumiMar
1

Dan 1 – Prihod v Calgary in prevoz v Fernie

Pristanek v Calgary-u ter prijetna vožnja do naše prve postaje – Fernie. Po namestitvi v sobe sledi zabaven spoznavni večer in prva kanadska večerja.

2

Dan 2 – Fernie

Predstavitev smučišča in ski resorta. Smučanje v Ferniju ter prvi stik s kanadskim powdrom. Izpopolnjevali bomo uvodne zavoje in podali smučarske nasvete za prilagoditev in izpopolnitev tehnike.

3

Dan 3 – Off-piste

Smučamo Fernie ali Kimberley. Odkrivanje prog izven urejenih strmin za tiste, ki si to želijo. Delavnica osnov freeride smučanja, osnovni napotki za obnašanje v celem snegu in predstavitev lavinske opreme. Proti večeru odhod v 200km oddaljeno Panoramo.

4

Dan 4 - Panorama

Panorama je bilo včasih tradicionalno prizorišče svetovnega pokala. Najprej sledi spoznavanje terena in priprava na užitke, ki nas čakajo na heli-avanturi.

5

Dan 5 – Heli-skiing

Ta neverjetna izkušnja je pod stalnim vodstvom izkušenega kanadskega vodnika in je primerna za vse. Heli-ski je svojevrstna izkušnja, ki si jo zapomniš za vse življenje. Zvečer prihod v Golden, nastanitev in nadaljevanje apres ski party-ja.

6

Dan 6 – Kicking Horse

Kicking Horse – Pestra ponudba varnih prog izven urejenega smučišča je odlika s katero se lahko pohvali to smučišče. Premagovanje 1000m višine v eni vožnji je le za najbolj vzdržljive. Zvečer se selimo v Bannf, ki se nahaja v nacionalnem parku in je prava poslastica tako v estetskem kot tudi družabnem vidiku.

7

Dan 7 - Free Day

Dan za počitek, oglede, ali pa tudi smučanje – po želji. Popoldne vožnja do Bannf-a in istoimenskega nacionalnega parka. Sledi Banff Saturday night fever in St. Patricks party z živo muziko. Nočitev v hotelu v centru mesta.

8

Dan 8 – Shopping in odhod na letališče

Shopping in odhod na letališče ter povratek domov.